Coaching

Naast loopbaan, outplacement en burn-out coaching, zijn er nog heel wat manieren om jou te helpen. Ben je op zoek naar jezelf? Wil je werken aan je hooggevoeligheid of je perfectionisme? Ook voor deze zaken kan je bij mij terecht.

De drie stappen van Respect for Talent

Hoe ga ik te werk?

In dit eerste vrijblijvend gesprek bespreken we wat ik voor jou kan betekenen. Hoe is de eerste indruk? Een wederzijds vertrouwen is noodzakelijk om samen aan de slag te gaan.

Aan de hand van jouw vraag, gaan we van start met een persoonlijk traject. Meer informatie over de verschillende manieren van coaching vind je verder op de website.

Na het traject is het aan jou! Je gaat nu aan de slag met de tips en tricks die je meegekregen hebt. Ik blijf steeds ter beschikking voor advies en verder vragen als die er zijn.

Inspirerend coachen

“Overal waar geleerd wordt, kan coaching van pas komen.”

Coaching is het uitlokken en begeleiden van leren. Met andere woorden: ik wil je inspireren om goesting te krijgen in leren! Wat kan dit zoal betekenen?

Ik bied je nieuwe perspectieven, waarbij je uitgedaagd wordt tot andere denkkaders. Daar waar spanning je uitzicht vertroebelt, help ik je met het vinden van ontspanning. Je verwerft een nieuwe dynamiek, meer ademruimte en daardoor de durf om te creëren. Ook vind je zo je enthousiasme en beslistheid terug.

Waar kan inspiratie uit ontstaan? Anders kijken naar jezelf, het probleem of de situatie, gezond omgaan met hindernissen, vertrekken vanuit een attitude van humor en ontspanning.

Waarderend coachen

Bij waarderend coachen, leg ik de nadruk op je sterktes. We volgen 4 stappen:

1. ONTDEKKEN – wat geeft het leven je? We identificeren de dingen die voor jou goed werken.

2. DROMEN – wat zou je willen in je leven? We halen positieve dingen voor de geest.

3. ONTWERPEN – wat zou het ideale zijn? We plannen en structureren die zaken die het beste zouden werken.

4. DOEN – hoe ga je de veranderingen in je leven behouden?

Wandelcoaching

De natuur stimuleert onze zintuigen en onze geest, waardoor we zelfbewuster worden. In de natuur kan je beter afstand nemen van je dagelijkse beslommeringen en ga je er gemakkelijker over reflecteren.

Voice dialogue

Met Voice Dialogue train je je zelfkennis en -bewustzijn. Deze methode brengt je in dialoog met de verschillende vormen van je eigen persoonlijkheid, ofwel je ‘ikken’. Al deze aspecten van jezelf hebben hun eigen denkpatronen, gedragingen en gevoelens. Je hebt de neiging om je met een (aantal) van je ‘ikken’ te identificeren, dit zijn je ‘primary selves’. Maar ook je andere delen – de ‘disowned selves’ – willen hun stem laten horen!

Voice dialogue laat al je ‘ikken’ vrij en belet dat de controleur of criticus in jezelf zich ermee gaat moeien. Alle aspecten van je persoonlijkheid verdienen het om te uiten wat ze te vertellen hebben. Elk op hun eigen manier!

Hartcoherentie

Met hartcoherentie werken we met eenvoudige ademhalingstechnieken aan stress, burn-out, angsten en hyperventilatie. Het zorgt ervoor dat je hart opnieuw op een gezonde manier gaat kloppen. De ademhalingstechniek stemt het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar af. Hoe? Door het in- en uitademen op een regelmatig tempo af te wisselen.

Hartcoherentie betekent niet enkel je hartritme, maar ook jezelf opnieuw in evenwicht brengen. Op deze manier werk je je zorgen en stress weg. De lange termijneffecten zijn spectaculair: je krijgt meer veerkracht in stressvolle situaties, je hebt je angst- en paniekaanvallen meer onder controle, je verhoogt je concentratie en je gevoel van rust én je verandert je gedrag en denken in positieve zin.

NLP-coaching

Hoe komt het dat sommige mensen meer succes hebben dan anderen? Zijn hun vaardigheden enkel gebaseerd op talent of toeval? Of handelen en denken ze anders?

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een set van technieken om jezelf te ontdekken en waarom je op bepaalde manieren reageert. Nog belangrijker is dat NLP je gedragingen gaat veranderen om succesvoller te worden.

Hoe werkt het?

Wat is het doel van NLP?

Op zoek naar persoonlijke coaching?