Loopbaancoaching

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verandering. Zowel in je leven, als in je loopbaan. Wanneer je op een kruispunt terecht komt, weet je vaak niet welke weg je moet inslaan. Ik kan je daarbij helpen.

Tijdens loopbaancoaching begeleid ik je om je levensrugzak leeg te maken. Ik reik stevige handvaten aan die gemakkelijk bruikbaar zijn voor iedereen. Zo vind jij de juiste manier om jezelf verder te ontwikkelen.

Hoe gaan we aan de slag?

Het individu staat vanaf het eerste moment centraal. Jij bent de regisseur van je loopbaan. Jij bepaalt dan ook zelf hoeveel gesprekken we nodig hebben. Elk gesprek duurt 1 à 1,5u en we volgen steeds hetzelfde traject.

1. Kennismaken

Ik luister naar je loopbaanvraag en samen bespreken we een plan van aanpak. Ben je akkoord? We gaan aan de slag!

2. Opvolggesprekken

We verbreden de inzichten op je leven en je loopbaan.

We doen een persoonlijkheidsanalyse aan de hand van een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) van Thomas International, waarvoor ik gecertificeerd coach ben.

We kijken naar je theoretische kennis en je breder interesseveld.

We beantwoorden de vragen: ‘Wat wil ik? Welke richting wil ik inslaan?’

3. Reflectie

We gaan na of we een antwoord op je loopbaanvraag hebben gevonden. Ontbreekt er nog iets?

We stellen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op, een document met de stappen die je wil ondernemen. Het is een rode draad, iets om naar te streven.

Meer informatie over mijn aanpak

Kwaliteitenreflectie

We analyseren enerzijds je persoonlijkheidscompetenties, en anderzijds je gedragsvoorkeursstijlen. We leren je kwaliteiten en je valkuilen kennen.

Werkexploratie

De VDAB-website geeft bij ‘beroepeninfo’ meer inzicht in de competenties die bij jouw mogelijke jobs horen.

Loopbaansturing

Via diverse coaching technieken werken we aan je gedragsstijl. Zo ga je sterker staan in je huidige job, of kan je je voorbereiden op een nieuwe job.

Motievenreflectie

Wat wil jij? Welke waarden en normen vind jij essentieel? Je rangschikt deze op belangrijkheid en we reflecteren dit op je huidige situatie.

“De lift naar succes is meestal buiten dienst. De trap werkt altijd, trede per trede.”

Zit je vast in je loopbaan?

Wil je loopbaancheques aanvragen? Dat kan hier.

Heb je een klacht? Deze kan je indienen via  het klachtenformulier van VDAB of via hun servicelijn 0800/30.700.

Dikke merci voor jouw luisterend oor, jouw ondersteuning en vakkennis die je met heel veel enthousiasme en empathie met me deelde. Jij wees me de weg naar een nieuwe job. Bedankt dat je mijn pad kruiste.

Partners